Curabitur blandit
tempus porttitor

Consectetur Lorem Dapibus Ridiculus

Langley Vale
Visitor Hub

Our vision is to create a sustainable and memorable scheme that enhances the natural beauty of the landscape and tells a story about the woodland and the First World War. During the First World War, wattle was used as a simple device to reinforce trench walls. We have reinterpreted this ancient technique in a contemporary way by creating a series of wattle screens made from locally grown timber woven between pre-rusted Corten steel posts. This allows a simple structure to be brought to life and blended into its setting, maximising a restricted budget. The screens exploit the inherent beauty of the woven branches to tie the scheme to the landscape in a sympathetic yet contemporary way. Secondary threads of woven, water-cut Corten steel ribbons provide a sinuous and seamless way of acknowledging the names of the many contributors of the Centenary Woods project.